Arkivens Dag

Temat för Arkivens dag 2017 är Synd och skam. Bland annat om sådant man försökt glömma- och ibland också försökt gömma i arkiven.

Visning av Digitalt Museum och Faktarummet
Välkommen att besöka vårt faktarum på entréplan.Under dagen finns Bo Sandberg på plats för frågor och Anki Börjesson visar Digitalt Museum där många av Länsmuseet Gävleborgs föremål och foton finns digitaliserade och sökbara. Välkomna till oss!

Tid: Lördag 11 november kl 12-16
Plats: Länsmuseet Gävleborg, Södra Strandgatan 20 Gävle

Fattighuset i Hamrånge
Att hamna på fattighuset var förknippat med skam, trots att huset i fråga liknade en herrgård. Idag är byggnaden borta likt så många andra fattighus i vårt län. Samtidigt läggs stora resurser på att bevara tystnade järnbruk och linskäktar. Vad är det vi väljer att bevara och vad är det vi helst vill glömma? Vi tittar närmare på fattigvårdens historia med fattighuset i Hamrånge som exempel. Föredrag av Anna Larsdotter.

Tid: Lördag 11 november kl 14 i Foajén
Plats: Länsmuseet Gävleborg, Södra Strandgatan 20 Gävle