Museum After Work

Syjunta kl 17-19.30
Ta med dig ditt eget handarbete och låt energin och inspirationen flöda! I stora ateljén finns stora runda bord och bra ljus, det går också bra att sitta i kaféet och faktarummet. I kaféet finns kaffe, te, fikabröd och smörgåsar till försäljning. Butiken är öppen!

Kristina Lindkvist visar och berättar om Gunnar Cyréns föremål och design
Gunnar Cyrén var en av våra främsta silversmeder och glasformgivare genom tiderna, både i Sverige och internationellt. Han föddes i Gävle 1931 och förblev staden trogen förutom åren 1959–1970 då han och familjen bodde i Orrefors. Gunnar Cyrén gick bort 2013, 82 år gammal.

Den permanenta utställningen på museet, som han själv varit med och skapat, presenterar hela bredden av hans konstnärskap – från silver- och guldarbeten till industriformgivning vid Orrefors glasbruk och Dansk International i New York.

Tid: Onsdag 25 april visning kl 17 och 18
Plats: Länsmuseet Gävleborg, Södra Strandgatan 20 Gävle

Välkommen - Fri entré!2018 är utsett till Europaåret för Kulturarv, Länsmuseet Gävleborg är en del av det. En unik chans att ta tillvara och visa kulturarvens betydelse i vår region, nationellt och internationellt. Under kulturarvsåret 2018 kommer evenemang att visas överallt i Gävleborg och över hela Europa. 
Läs mer: https://ec.europa.eu/culture/european-year-cultural-heritage-2018_en
https://www.raa.se/aktuellt/om-aktuella-fragor/europaaret-for-kulturarv-2018/
Datum: 25 april