Museum After Work

En onsdag varje månad är du välkommen att komma på en visning av en del ur museets utställningar, innan du kanske drar vidare ut på After Work. Nytt tema varje gång, håll utkik här på hemsidan!

Kristina Lindkvist visar och berättar om Gunnar Cyréns föremål och design
Gunnar Cyrén var en av våra främsta silversmeder och glasformgivare genom tiderna, både i Sverige och internationellt. Han föddes i Gävle 1931 och förblev staden trogen förutom åren 1959–1970 då han och familjen bodde i Orrefors. Gunnar Cyrén gick bort 2013, 82 år gammal.

Den permanenta utställningen på museet, som han själv varit med och skapat, presenterar hela bredden av hans konstnärskap – från silver- och guldarbeten till industriformgivning vid Orrefors glasbruk och Dansk International i New York.

Tid: Onsdag 25 april visning kl 17 och 18
Plats: Länsmuseet Gävleborg, Södra Strandgatan 20 Gävle