Historieätande

Upplev vår lokala mathistoria med torghandel från förr
Länsmuseet och Slow Food Gästrikland bjuder in till en historisk matmarknad på museets gräsmatta. Lokala producenter erbjuder produkter med anknytning till gästrikländsk mattradition. Här finns historiska delikatesser som sandelträkryddad strömming, äppelsmör och kalvdans. Leta fram torgkorgen och kom till museet, gärna i kläder från förr. Klockan 18 inleder Ingela Broström med att berätta om Gästriklands mattraditioner.

Producenter: Häckle Gård, Trollharens Fisk, Växtzon 4, Vårt Skafferi Sverige och LarsPers Gården. 


Tid: Torsdag 3 maj kl 18-20 (museet är öppet till kl 20)
Plats: Länsmuseet Gävleborg, Södra Strandgatan 20 Gävle



Välkommen - Fri entré!



2018 är utsett till Europaåret för Kulturarv, Länsmuseet Gävleborg är en del av det. En unik chans att ta tillvara och visa kulturarvens betydelse i vår region, nationellt och internationellt. Under kulturarvsåret 2018 kommer evenemang att visas överallt i Gävleborg och över hela Europa. 
Läs mer: https://ec.europa.eu/culture/european-year-cultural-heritage-2018_en
https://www.raa.se/aktuellt/om-aktuella-fragor/europaaret-for-kulturarv-2018/




Datum: 3 maj