Museum After Work

Kristina Lindkvist visar Gunnar Cyréns designföremål kl 17 och kl 18
Gunnar Cyrén var en av våra främsta silversmeder och glasformgivare genom tiderna, både i Sverige och internationellt. Han föddes i Gävle 1931 och förblev staden trogen förutom åren 1959–1970 då han och familjen bodde i Orrefors. Gunnar Cyrén gick bort 2013, 82 år gammal.

Den permanenta utställningen på museet, som han själv varit med och skapat, presenterar hela bredden av hans konstnärskap – från silver- och guldarbeten till industriformgivning vid Orrefors glasbruk och Dansk International i New York.

Syjunta kl 17-20
I samband med Museum After Work håller vi öppet för syjunta. Välkommen att ta med ett eget handarbete och sätt dig var du vill i museet och skapa tillsammans med andra! Kombinera gärna med att gå med på en visning!

I kaféet finns kaffe, te, fikabröd och smörgåsar till försäljning. Butiken är öppen!

Tid: Onsdag 28 november visningar kl 17 och kl 18 museet är öppet till kl 20
Plats: Länsmuseet Gävleborg, Södra Strandgatan 20 Gävle