Världens roligaste jobb

Cilla Rörby om sitt arbete som kostymdesigner för film och tv
”Livet som kostymdesigner, ett galet roligt och inspirerande yrke som få känner till vad det betyder, ett kvinnodominerat yrke och förhållandevis få som utövar. Jag vill dela med mig av min passion för mitt yrkesval, vad mitt arbete innebär och ge en dimension till för den som intresserat tittar på film och vill veta vad som gömmer sig i ett gediget förarbete. Jag har vigt mitt liv åt film och tv-serier, först en lång utbildning för att nå mitt mål och sedan som frilansande kostymdesigner i snart 20 år. Många tv-serier och långfilmer har det blivit, både seriösa och oseriösa och jag är fortfarande bara mitt i livet.”

Medarrangör: Gävle musei vänner

Tid: Onsdag 20 mars kl 17
Plats: Länsmuseet Gävleborg, Södra Strandgatan 20 Gävle
Hörsalen har 100 sittplatser. Stående lyssnare är inte tillåtet av brandsäkerhetsskäl. Kom i god tid!​