Arkivens dag hos Hälsinglands museum

Årets tema: Gömt eller glömt?

I arkiven finns handlingar som vittnar om vår historia. På pergament, papper och datafiler väntar livsöden och unika händelser på att upptäckas.

Under Arkivens dag ges smakprov ur flera av länets arkiv på vad som finns att hitta om Hudiksvalls och Gävleborgs historia. Ta del av spännande dokument, lärorika utställningar och intressanta föredrag!

Arrangörer: Hälsinglands museum, Länsmuseet Gävleborg, Arkiv Gävleborg, Regionarkivet.
Kontaktpersoner: Joel Bergroth (Hälsinglands museum), Sofia Hedén (Länsmuseet Gävleborg).

Tid: Lördag 9 november kl 12–16
Plats: Hälsinglands museum, Hudiksvall

Välkommen – Fri entré!

Bildtext: Gatuvy från Hudiksvall med Jakobs kyrka i fonden, år 1937. Fotograf: Mårten Sjöbeck.

Datum: 9 november