Kvällsvisning med Ann Nilsén

Gå med på en visning med Ann Nilsén. Ann visar utställningen Historien händer här.
I sjöfartsstaden Gävle blåste det vid mitten av 1800-talet nya politiska och ekonomiska vindar. 1846 bildades Sveriges första firhandelsförening där nästan hela Gävles borgerskap var medlemmar.
Sommaren 1857 anländer fartyget Mountaineer till Gävle lastad med bomull direkt från hamnen i New Orleans. Några veckor senare återvänder fartyget till Boston med en last av stångjärn, bräder och emigranter.
August Lindberg arbetade som tioåring, 12 timmar långa dagar som märkpojke vid sågen i Harnäs. 1938 undertecknar han Saltsjöbadsavtalet som LO:s ordförande.
Kom och ta del av dessa, och många fler berättelser om Gävleborg i utställningen ”Historien händer här”.
Mer om utställningen Historien händer här

Välkommen till länsmuseet på onsdagskvällar!
Museet är öppet till kl 20.
Du kan gå med på en guidad visning eller höra ett föredrag kl 18. Vissa onsdagar har vi slöjdkafé. Kom och se på konst, fika, upptäck länets historia eller se någon av våra tillfälliga utställningar!

Tid: Onsdag 22 januari kl 18.
Plats: Länsmuseet Gävleborg, Södra Strandgatan 20 Gävle

Välkommen – Fri entré!
Ann Nilsén står i museets trappa inom hus.

Fyrdelad bild. Del av fartygstavla, bomull, järn, stabbläggare och röd fana

Datum: 22 januari