Museet öppnar

Lördag den 21 oktober kl 12 öppnar museet efter ombyggnaden!
Vi inviger med pompa och ståt och har en hel del att bjuda på under dagen.
Landshövding Per Bill invigningstalar kl 12. Klockan 12.30 överlämnar Gävle Musei Vänner en gåva till museet, ett verk av konstnären Maria Friberg.

Efter det är det dags att öppna Knutte Westers utställning Plats utan namn i stora salarna på entrépaln. Knutte Wester fick Rettigs Konstnärsstipendium 2015 och visar nu sin stipendieutställning. Konstnären närvarar under dagen.

Den första etappen av utställningen om länets historia är färdig, konsten är omhängd i konstsalarna. Vi har två nya ateljéer där alla har möjlighet att skapa och pyssla. I rummet intill finns utställningen Sagorna vi lämnade i havet  där barn och unga berättar om flykten över havet.

I butiken hittar du unika och roliga presenter. Vi har allt från närproducerat konsthantverk som keramik och textil till böcker och leksaker. Vårt kafé på entréplan är öppet. Dagen till ära bjuder vi på fika!

Hålltider
Kl 12.00  Landshövding Per Bill inviger
Kl 12.30  Gävle Musei Vänner överlämnar sin gåva, ett konstverk av Maria Friberg
Kl 13.00  Invigning av Knutte Westers utställning Plats utan namn
Kl 14.00  Bandet Brazil spelar

Vi finns på plats och visar runt i museet, varmt välkomna!

Tid: Lördag 21 oktober kl 12-16
Plats: Länsmuseet Gävleborg, Södra Strandgatan 20 Gävle