Vem vet mest om Ljusdal 2018?

För åttonde året i rad har det blivit dags att kora Ljusdals främste köpingskännare. Finalen hålls i Ljusdalssalen i Ljusdals Kommunhus lördag 3 februari kl 12.00-13.30. Under perioden 3 december 2017 till 9 januari 2018 pågår bildgåtan ”Det hvar på köpingen” där deltagarnas uppgift är att känna igen och lokalisera 24 byggnadsdetaljer inom Ljusdals köpings ursprungliga gränser.  

De tävlingsdeltagare som har flest rätt bjuds in till finalen, men alla som vill är välkomna som åhörare. Finalisterna får svara på 15 frågor (1X2-frågor) som kan handla om hus, personer, händelser och företeelser i Ljusdals köping. Den som har flest rätt koras till ”Ljusdals främste köpingskännare” 2018. 

Frågorna är utformade så att de även är intressanta för dem som inte är med och tävlar. Här finns möjlighet att lära sig mer om Ljusdals köpings historia. I samband med finalen kommer även rätt svar i bildgåtan att redovisas och det visas bilder från 2017 års upplaga av ”Det hvar på tiden – Ljusdals kulturhistoriska festival” som hade temat "Vatten". 
  
Varmt välkomna att vara med när Ljusdals främste köpingskännare 2018 ska koras! 

Arrangemanget anordnas av Den oberoende kommittén för främjandet av Ljusdals municipalsamhälles framskridande.

Tid: Lördag 3 februari kl 12.00-13.30
Plats: Ljusdals Kommunhus

Datum: 3 februari