Teaterprat med Folkteatern

Rörelser i Hälsingland
Med anledning av produktionen Rivers of Färila, inspirerad av koreografens och dansaren Per Jonssons liv och verk, anordnar Folkteatern under november ett antal samtalskvällar som tar avstamp i Hälsingland, konsten, vad som formar en människa och hur man förvaltar ett arv. Två av dessa kvällar har temat Rörelser i Hälsingland, i samarbete mellan Folkteatern, Färilarevyn, Länsmuseet Gävleborg och Hälsinglands museum.

Vilka rörelser har skapat förutsättningar för livet i Hälsingland idag? Vi gör under kvällen djupdykningar i några av de rörelser som präglade 50-70-talen i Hälsingland och därmed också Per Jonssons uppväxt. Tre miniföreläsningar ringar in tre olika skeenden i samhället, Gröna vågen, Industrialisering och Norm- och attitydförändringar, som kanske kan hjälpa oss att se vad som varit avgörande för hur Hälsingland ser ut idag.

Medverkande: Gunilla Kindstrand, kulturjournalist; Lars Berglund, Hälsinglands museum, Ingela Broström och Elisabet Olinder, Länsmuseet Gävleborg. LÄS MER

Måndag den 12 november kl 19.00, Färilarevyn, Kårgårdsvägen 2, Färila
Fika serveras från 18.30