Museum After Work

Slöjdbio i hörsalen kl 18
Kultur Gävleborgs satsning Slöjdbio har visats på olika platser i länet. Den 24 april är turen kommen till Länsmuseet Gävleborg. I samband med Museum After Work visas ett kortfilmspaket, sammanställt 2018 av Real to Reel, Craft Film Festivalen i London. Temat för filmerna är konst och hantverk med en skön blandning av allt från episka dokumentärer till animerade filmer, porträtt och dockfilmer. Filmerna är till största del på engelska eller med engelsk textning.

Slöjdbio visas i museets hörsal och vi kommer att försöka ha så pass ljust så att det är möjligt för dig att handarbeta under filmvisningen! Slöjdbio ger filmälskande slöjdare och slöjdande filmälskare en möjlighet att mötas, samtala och skapa under unika förutsättningar!

Del två av Real to Reel-programmet kommer att visas på Hälsinglands Museum den 8 maj.

Syjunta kl 17-20
I samband med Museum After Work håller vi öppet för syjunta. Välkommen att ta med ett eget handarbete och sätt dig var du vill i museet och skapa tillsammans med andra!

I kaféet finns kaffe, te, fikabröd och smörgåsar till försäljning. Butiken är öppen!

Tid: Onsdag 24 april - Museum After Work i hela huset klockan 17–20.
Filmen visas i hörsalen kl 18 (ca 1 timme lång)
Plats: Länsmuseet Gävleborg, Södra Strandgatan 20 Gävle

Välkommen - Fri entré!