Historieätande

Upplev vår lokala mathistoria med torghandel från förr
Länsmuseet och Slow Food Gästrikland bjuder in till en historisk matmarknad. Lokala producenter erbjuder produkter med anknytning till gästrikländsk mattradition. Här finns historiska delikatesser som hälsingeostkaka och kalvdans. Leta fram torgkorgen och kom till museet, gärna i kläder från förr.

Klockan 18 inleder Ingela Broström med att berätta om Gästriklands mattraditioner.

DELTAGARE:
Jernis kök  Hemkärnat smör gjort på bakteriekultiverad, ekologisk grädde. 
Slow Food Gästrikland  Serverar nässelsoppa.
Häckle Gård  Hälsingeostkaka och Kalvdans.
LarsPers Gården  Ost och ägg.
Axmar Bruksbod  Saft. Sylt. Kryddor.
Vårt Skafferi Sverige  Naturens grönsaker.
MaTUpp  Serverar gröt. Säljer Berglunds mjöl.
Ockelbo Bi  Lipps cerat samt naturlig Deo. Visar hur man tvättade håret förr i tiden.  
Epi deltar med bröd.
Myckelgården kommer med lammprodukter.
Tiundalands väktare/Kungsådran  Lax. Medeltida rätter efter bevarade recept och fynd.

Tid: Torsdag 16 maj kl 18-20 
Plats: Länsmuseet Gävleborg, Södra Strandgatan 20 Gävle

Välkommen - Fri entré!



Historieätande


Datum: 16 maj