Arkivens dag hos Hälsinglands museum

Årets tema: Gömt eller glömt?

I arkiven finns handlingar som vittnar om vår historia. På pergament, papper och datafiler väntar livsöden och unika händelser på att upptäckas.
Under Arkivens dag ges smakprov ur flera av länets arkiv på vad som finns att hitta om Hudiksvalls och Gävleborgs historia. Utställningar, bildspel, tipspromenad mm.

12.15 – ca 12.45. Hudiksvalls teater: arkiv och byggnad som källmaterial. Adam Ekberg, Hälsinglands museum och Sofia Hedén, Länsmuseet.
13.00 – 14.00. Stadsvandring. Lars Berglund och Adam Ekberg, Hälsinglands museum.
14.30 – ca 15.15. Glöm inte: Det finns mer än kyrkböcker. Om vad släktforskaren kan hitta i patientjournaler och föreningsarkiv. Ulla Ejemar/Arkiv Gävleborg och Sandra Söderman/Regionarkivet.

Arrangörer: Hälsinglands museum, Länsmuseet Gävleborg, Arkiv Gävleborg, Regionarkivet.

Tid: Lördag 9 november kl 12–16
Plats: Hälsinglands museum, Hudiksvall

Välkommen – Fri entré!

Bildtext: Gatuvy från Hudiksvall med Jakobs kyrka i fonden, år 1937. Fotograf: Mårten Sjöbeck.

Datum: 9 november