Vem vet mest om Ljusdal 2020?

För tionde året i rad har det blivit dags att kora Ljusdals främste köpingskännare. Detta sker vid en final på Ljusdalsbygdens museum.

Under perioden 1 december 2019 till 7 januari 2020 pågår bildgåtan ”Det hvar på köpingen” där de deltagande har till uppgift att känna igen och lokalisera 24 byggnadsdetaljer inom Ljusdals köpings ursprungliga gränser.

De tävlingsdeltagare som lämnar in tävlingshäftet och har flest rätt bjuds in att delta i finalen, men alla som vill är välkomna som åhörare. Finalisterna får vid finalen svara på frågor som kan handla om hus, personer, händelser och företeelser i Ljusdals köping. Den som har flest rätt koras till ”Ljusdals främste köpingskännare” 2020. Frågorna är utformade så att även de som inte är med och tävlar kan ha utbyte av dessa och därigenom lära känna Ljusdals köpings historia ur olika perspektiv.

I samband med finalen kommer även rätt svar i bildgåtan att redovisas.

Varmt välkomna att vara med när Ljusdals främste köpingskännare 2020 ska koras!

Arrangemanget anordnas av
Den oberoende kommittén för främjandet av Ljusdals municipalsamhälles framskridande.

Frågor om arrangemanget kan besvaras av Daniel Olsson, Länsmuseet Gävleborg. daniel.olsson@xlm.se

Tid: Söndag 9 februari kl 12–13.30
Plats: Ljusdalsbygdens museum, Mejeriet i Ljusdal

Välkommen - Fri entré!

Många tävlingsdeltagare i en lokal i Ljusdal.

Tidigare års köpingskännare i Ljusdal:
2011  Magnus Engberg
2012  Jan Hedlund