Museum After Work – kvällsvisning och slöjdkafé

Kvällsvisning kl 18
Kristina Lindkvist berättar om Märta Måås-Fjetterström och hennes formgivning. Visning i utställningarna Smaken & kapitalet och Textila mönster & tekniker.
Hundra år av Märta Måås-Fjetterström 1919–2019. Förra året jubilerade hennes företag i Båstad och i museets utställning Textila mönster & tekniker visas nu flera nya verk av henne ur Hedvig Ulfsparres samling.
Så här skriver Hedvig själv 1945 om en av mattorna: Dukater, vävd av MMFj själv. Fick den direkt ur vävstolen nere i Båstad och har sedan ej sett några lika vackra dukater.
Mer om utställningen Textila mönster & tekniker
Mer om utställningen Smaken & kapitalet

Slöjdkafé!  kl 17–20
Sticka! Virka! Tälj!  Ta med ditt eget arbete och komma och slöjda hos oss. Det är bara din egen fantasi som sätter gränserna för vad du kan jobba med under kvällen! I ateljén finns stora runda bord, det går också bra att sitta i kaféet och faktarummet. I kaféet finns kaffe, te, fikabröd och smörgåsar till försäljning. Butiken är öppen! Gå gärna med på en visning! Och du, du är självklart välkommen att handarbeta hos oss på museet vilken dag du vill.

Välkommen till länsmuseet på onsdagskvällar!
Museet är öppet till kl 20.
Du kan gå med på en guidad visning eller höra ett föredrag kl 18. Vissa onsdagar har vi slöjdkafé. Kom och se på konst, fika, upptäck länets historia eller se någon av våra tillfälliga utställningar!

Tid: Onsdag 29 januari kl 17–20.
Plats: Länsmuseet Gävleborg, Södra Strandgatan 20 Gävle

Välkommen – Fri entré!
Tre mattor i monter på vägg

Kristina Lindkvist står i museets trappa.
Intendent Kristina Lindkvist  berättar om Märta Måås-Fjetterström.

Tredelad bild som visar broderi, tälja och virka.
Slöjdkafé!

Datum: 29 januari