Kvällsvisning med Jonas Westlund

Häng med på en visning i Rettigs Konstsalar med konstnär Jonas Westlund, där vi ur ett konstnärsperspektiv tar oss an samlingen av samtidskonst på Länsmuseet.

Vi diskuterar begreppet konstsamling och den fysiska hängningen i rummet och stannar till vid verk som hör till Jonas favoriter bland museets samtidskonst. Eller varför inte vid dina favoriter eller kanske verk sin irriterar? Om konst som problematiserar frågor som rör kropp, kläder, identitet eller kulturarv.
Mer om Rettigs Konstsalar

Välkommen till länsmuseet på onsdagskvällar!
Museet är öppet till kl 20.
Du kan gå med på en guidad visning eller höra ett föredrag kl 18. Vissa onsdagar har vi slöjdkafé. Kom och se på konst, fika, upptäck länets historia eller se någon av våra tillfälliga utställningar!

Tid: Onsdag 12 februari kl 18.
Plats: Länsmuseet Gävleborg, Södra Strandgatan 20 Gävle

Välkommen – Fri entré!
Konstnär Jonas Westlund hukar i museets trappa. Han håller i ett konstverk. En utskuren målning med en fot och en dolk.

Datum: 12 februari