Museum After Work – kvällsvisning och slöjdkafé

Kvällsvisning kl 18
Gå med på en visning i Cyrénsalen med Kristina Lindkvist.
Kristina berättar om Gunnar Cyrén – en av våra främsta silversmeder och glasformgivare genom tiderna, med ett hållbart skapande av form oavsett om det ska brukas eller inte.
Mer om utställningen Cyrénsalen

Slöjdkafé!  kl 17–20
Sticka! Virka! Tälj! Lappa, laga återanvänd! Ta med ditt eget arbete och komma och slöjda hos oss. Det är bara din egen fantasi som sätter gränserna för vad du kan jobba med under kvällen! I ateljén finns stora runda bord, det går också bra att sitta i kaféet och faktarummet. I kaféet finns kaffe, te, fikabröd och smörgåsar till försäljning. Butiken är öppen! Gå gärna med på en visning! Och du, du är självklart välkommen att handarbeta hos oss på museet vilken dag du vill.

Denna vecka uppmärksammar vi Hållbarhetsveckan!

Välkommen till länsmuseet på onsdagskvällar!
Museet är öppet till kl 20.
Du kan gå med på en guidad visning eller höra ett föredrag kl 18. Vissa onsdagar har vi slöjdkafé. Kom och se på konst, fika, upptäck länets historia eller se någon av våra tillfälliga utställningar!

Tid: Onsdag 25 mars kl 17–20.
Plats: Länsmuseet Gävleborg, Södra Strandgatan 20 Gävle

Välkommen – Fri entré!
Kristina Lindkvist står i museets trappa.
Intendent Kristina Lindkvist visar Cyrénsalen.

Glasskålar av Gunnar Cyrén i Cyrénsalen.

Tredelad bild som visar broderi, tälja och virka.
Slöjdkafé!​

Datum: 25 mars