OBS! INSTÄLLT! Museum After Work – Slöjdkafé med Slöjdbio

OBS! INSTÄLLT!
Nytt preliminärt datum för Slöjdbion är onsdag 28 oktober

Kultur Gävleborgs satsning Slöjdbio har visats på olika platser i länet. Nu är turen kommen till Länsmuseet Gävleborg.

Vi visar ett kortfilmspaket, sammanställt 2019 av Real to Reel, Craft Film Festivalen i London. Temat för filmerna är konst och hantverk med en skön blandning av allt från episka dokumentärer till animerade filmer, och hantverkarporträtt. Filmerna är till största del på engelska eller med engelsk textning.

Ett liknande paket med andra filmer visas på Hälsinglands Museum under våren 2020.

Slöjdbio visas i museets hörsal och vi kommer att försöka ha så pass ljust så att det är möjligt för dig att handarbeta under filmvisningen!

Slöjdbio ger filmälskande slöjdare och slöjdande filmälskare en möjlighet att mötas, samtala och skapa under unika förutsättningar!

Slöjdkafé med Slöjdbio i samarrangemang med Kultur Gävleborg

Slöjdkafé!  kl 17–20
Sticka! Virka! Tälj!  Ta med ditt eget arbete och komma och slöjda hos ossDet är bara din egen fantasi som sätter gränserna för vad du kan jobba med under kvällen! I ateljén finns stora runda bord, det går också bra att sitta i kaféet och faktarummet. I kaféet finns kaffe, te, fikabröd och smörgåsar till försäljning. Butiken är öppen!
Gå gärna på Slöjdbio i hörsalen denna kväll!

Och du, du är självklart välkommen att handarbeta hos oss på museet vilken dag du vill.

Välkommen till länsmuseet på onsdagskvällar!
Museet är öppet till kl 20.
Du kan gå med på en guidad visning eller höra ett föredrag kl 18. Vissa onsdagar har vi slöjdkafé. Kom och se på konst, fika, upptäck länets historia eller se någon av våra tillfälliga utställningar!

Bild med filmprojektor och texten Slöjdbio.

Tre bilder i en bild. Slöjdtekniker. Brodera, tälja, stickade vantar.
Slöjdkafé!​

Datum: 29 april