Aktuella utställningar

Knutte Wester - Plats utan namn

Skulptur, foto, video, akvarell

Utställningen pågår 21 oktober 2017 – 7 januari 2018

Knutte Westers verk är omskakande och drabbande. De berör oss in i märgen och tvingar oss att reflektera.

I vart och ett finns en berättelse om möten med individer som lever i ett utanförskap, marginaliserade i samhället. Oftast rör det sig om barn: barn på flykt, barn som tvingas leva gömda, barn i hemlösa familjer och barnhemsbarnen som ingen vill ha. Verken växer fram i långsamma processer, i ett nära samspel mellan människor, berättelser och platser.

I utställningen visas bronsskulpturer, foto och film tillsammans med en serie akvareller ur den internationellt uppmärksammade filmen Horungen. Bilder och berättelser från olika tider och platser flätas samman och blir till en, bilden av barndomen som vi alla bär med oss som en inre plats.

Knutte Wester (f. 1977) är utbildad vid Konsthögskolan i Umeå. Han arbetar i flera olika tekniker som film, skulptur, teckning och installation. Inte minst har hans filmer uppmärksammats på filmfestivaler i hela världen.

Plats: Länsmuseet Gävleborg, tillfälliga utställningar entréplan

Horungen © Knutte Wester/BUS 2017Foto: Knutte Wester

Atreyus värld

Utställningen pågår 21 oktober – 30 december 2017

Atreyu Wozny Löfgren är 15 år. Sedan några år tillbaka går Atreyu på Dormsjöskolan i Garpenberg, en skola för pojkar med neuropsykiatriska diagnoser. Han har autism och kommunicerar genom sina bilder. I skolan målar han tillsammans med sin lärare Lotta Göransson Hallklint.

I utställningen får vi bekanta oss med Atreyu och hans värld genom ett urval av hans bilder. Bilderna berättar både om känslor och om vardagliga saker, t ex vad som ska handlas i affären, en resa eller vilken dag ett visst teveprogram går.

Plats: Länsmuseet Gävleborg STUDION entréplan

STUDION Museets utställningsrum för barn och unga
Här kan du skapa din egen utställning, själv eller tillsammans med vänner.
Vill du ställa ut i STUDION? Bokning och information: ingela.jonsson@xlm.se