Aktuella utställningar

Museets aktuella utställningar besöker du i museibyggnaden – eller någon annanstans i vårt län.

Drömmen om skolan
Om romers kamp för utbildning

12 oktober – 5 december 2019
Berättelser om ambulerande lägerskolor, diskriminering och fördomar men också om kamp, vilja och drömmen om kunskap.
Gefle brinner
5 oktober 2019 – 12 januari 2020
Den 10 juli 1869 stod Gävle i lågor. Under några dramatiska timmar förintades staden norr om Gavleån. I bilder och tidningsklipp berättar vi historien om katastrofen som förvandlade Gävles stadsbild för 150 år sedan.
Fjärilens liv
3 – 30 oktober 2019
Åk 3 på Solängsskolan i Gävle
Eleverna har studerat fjärilens livscykel och skapat bilder, skulpturer och dikter. ”Om ingenting förändras, skulle det inte finnas fjärilar”. Nu visas alstren i Studion.
Plats: Länsmuseet Gävleborg, Studion

Vi lever
En ny tid är här

Öppnar 4 september 2019
Åren är 1990–2010. Foton från den andra boken om Gävleregionens musikliv. Se artister som blev stora i Gävle, Sverige och världen. Boken är skriven av Peter Alzén och Anders Sundin.