Aktuella utställningar

Utställning årskurs två.

Plats: Länsmuseet Gävleborg, STUDION entréplan​

Jobbcirkus

En utställning om att navigera rätt i gymnasie- och yrkesval

26 januari – 13 maj 2018

Vad påverkar ungdomar när de väljer utbildning och yrke? Val av skolor och inriktningar kan tyckas oändliga. I Jobbcirkus får dagens unga möjlighet att reflektera kring sina framtida yrkesbanor och hjälp att navigera bland all information.

Jobbcirkus är en turnerande utställning, producerad av Arbetets Museum i Norrköping. Den vänder sig framför allt till åk 7-9 men som med fördel även kan användas av andra
grupper t ex IM-program, gymnasiet och vuxenutbildningar.

På ett lustfyllt och överraskande sätt vill Jobbcirkus hjälpa besökaren att göra mer medvetna val inför framtiden.

För lärare: Det finns en lärarhandledning, kopplad till skolans läroplan, ladda ner den här. Den är framtagen för att inspirera och motivera till för- och efterarbete i anslutning till ett besök i utställningen.

Plats: Länsmuseet Gävleborg, tillfälliga utställningar entréplan​