Boka vandrings-
utställning

Några kommentarer om våra vandringsutställningar:

”Vi hade Arbetsplatsträff tillsammans igår och då pratade vi om Under ytan, att den var så uppskattad överallt, och så bra format och att vi kunde turas om att ha den. I Valbo var det en besökare som sa att utställningen hade förändrat hennes liv!”
 
”Tack för lånet av en viktig och uppskattad utställning från mig i elevhälsan och från våra elever.
Ca 60 elever åk 6-9 har fått ta del av denna och vi har arbetat med det material som ni bifogade, mycket bra. Jag känner att jag har fått en bra grund till att kunna fortsätta prata med elever om detta! Bra med häftena som bifogades. Flera elever vill fortsätta att se på bilderna och jag tycker själv att det är ett jättebra material.”

”Utställningen är jättefin och uppskattad. Vi önskar att få ha den kvar ett tag till om det går bra. Därefter byter vi gärna utställning.”

”Det var en uppskattad utställning, fantastisk! Vi kanske vill låna den igen till hösten eftersom jag inte är helt säker på att samtliga elever fått ta del av den.”

”Jättefina utställningar! Verkligen! De tillför liksom en annan dimension till undervisningen.”

”Tack för det fantastiska jobb du gör med våra fantastiska barn”

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Adhd och autism. Konst och måla.
Extra Allt!

I ord och bild berättar barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar om hur de upplever sin tillvaro och vad det kan innebära att ha t ex adhd eller autism. De vill berätta så att andra ska förstå och kanske några känner igen sig.
►  Mer om utställningen och bokning
Psykisk ohälsa bland unga.Stress, ångest, depressioner och funderingar kring identitet. Måla och teckna.
Under ytan
Unga berättar i ord och bild om psykisk ohälsa och att hitta sig själv. Allt fler unga mår idag dåligt av olika skäl. Det kan handla om stress, ångest, depressioner och funderingar kring identitet.
►  Mer om utställningen och bokning
Järnvägsstationen i Gävle 1947. Finska krigsbarn på väg hem till Finland. Adresslapp runt halsen. Andra världskriget slut.
Hitförda av krigets stormar 
Finska krigsbarn i Gävleborg

Under krigsåren kom mer än 4 000 barn till Gävleborg. Berättelsen om de finska krigsbarnen är en del av vår historia.
►  Mer om utställningen och bokning


Järnvägsstationen i Gävle 1947. Finska krigsbarn på väg hem till Finland. Adresslapp runt halsen. Andra världskriget slut.
Idag är jag rom
En grupp unga romer reflekterar kring sin romska identitet och om drömmar och lusten att skapa.
►  Mer om utställningen och bokning