Museibutik

Lokalt - hållbart - konst - hantverk - kulturmiljö och historia


Till Länsmuseet Gävleborgs främsta områden hör länets historia. Samlingarna rymmer bland annat konst, textil och tapeter. Museet jobbar brett med kulturmiljöfrågor, till dessa frågor hör arkeologi och byggnadsvård.

I butiken är det mesta som säljs av lokalt ursprung och med koppling till museets verksamhet. Här finns till exempel litteratur inom byggnadsvård, textil och konst.
 
Vi handlar av småskaliga hantverkare och formgivare från Gävleborgs län, men också från övriga Norrland. Utöver dessa producenter handlar vi bara från några få andra.

Vi tänker att vårt sortiment ska vara hållbart och långsiktigt, genom att erbjuda produkter som går att återanvända under lång tid, till exempel kaffefilter i textil, disktrasor och gör-det-själv-kit.

Vi säljer produkter anpassade till högtider och årstider. Vi säljer produkter i anslutning till aktuella utställningar.

Butiken har öppet tisdag–fredag kl 11–18 och lördag–söndag kl 12–16.
Kontakta oss gärna om du har frågor: butiken@xlm.se, 026-65 56 35. 

Välkommen till museibutiken!

 
Några produkter du kan beställa

Brickor och handdukar med motiv av hälsingegårdar och gävlebyggnader, formgivna av Emelie Ek. Produkterna är framtagna för Länsmuseet Gävleborg.
Länk till produkter och hur du beställer

Böcker och skrifter med koppling till länet och museets ämnesområden. Från museets eget förlag och ett urval böcker av länets författare och mindre förlag.
Länk till produkter och hur du beställer 

 

Böcker och skrifter till Fanny Erkelius utställning.
Med anledning av Fanny Erkelius utställning har vi dessa böcker och skrifter till försäljning. Utställningsperiod 17 augusti – 6 oktober 2019.

Ett urval böcker utgivna på Länsmuseet Gävleborgs förlag