Sinnerligt – En utställning för alla sinnen

25 januari – 18 mars 2020

Vernissage lördag 25 januari kl 14.

De olika installationerna utforskar material och former som lockar till lek och närvaro. Laura Blake, bildkonstnär, och Ellie Griffiths, scenkonstnär, har skapat installationerna som är en vandring genom konstverket »Staffin beach« målat av Greta McMillan, en ung konstnär från Skottland.
 
Sinnerligt berör alla besökare - oavsett funktionalitet eller ålder.
Välkommen!


Utställningen Sinnerligt är ett konstnärligt samarbete mellan bildkonstnär Greta McMillan, textilkonstnär Laura Blake och scenkonstnär Ellie Griffiths. Tillsammans skapar de en sensibel, visuell konstupplevelse som kan upplevas av alla åskådare, oavsett kognitiv eller mental kapacitet.
 
Sinnerligt är en utställning för alla sinnen och känslor. Bildkonstnären Laura Blake och scenkonstnären Ellie Griffiths har skapat en serie installationer för alla besökare, oavsett mental kapacitet eller intellektuell funktion. Installationerna är en vandring genom konstverket Staffin beach, av Greta McMillan. Hon är en ung, skotsk konstnär som använder avancerad teknologi för att kunna skapa konst genom sina ögonrörelser.
 
Alex Nielson, en skotsk folkmusiker och tonsättare medverkar med körverket McCrimmon’s Lament i en av installationerna. 

Sinnerligt är en del av projektet Scen:se som drivs av Hudiksvalls Kommun och Glada Hudik-teaterns Supporterklubb i samarbete med Folkteatern Gävleborg, Hälsinglands Museum och Riksteatern Barn och Unga. Projektet syftar till att inspirera fler konstinstitutioner och konstnärer, att skapa konstprojekt, utställningar, föreställningar – konstupplevelser – för barn och unga med svåra intellektuella och kognitiva funktionsvariationer. SCEN:SE har möjliggjorts genom stöd från Allmänna Arvsfonden, Svenska Postkodstiftelsen, Kulturrådet och Region Gävleborg.

Om du vill förbereda dej inför besöket i utställningen kan du titta i detta häfte. Ett förberedelsematerial om hur utställningen ser ut och fungerar och lite om museets tillgänglighet. Ladda hem här. Ett häfte för Webb och ett häfte som passar att skriva ut.

Mer om tillgänglighet i utställningen kan du läsa i det här dokumentet.

Loggor. Hälsinglands museum, Hudiksvalls kommun, Glada Hudik-teaterns Supporterklubb, Allmänna Arvsfonden, Svenska Postkodstiftelsen, Kulturrådet, Region Gävleborg.

Produktion: Scen:se
Plats: Länsmuseet Gävleborg, Södra Strandgatan 20 Gävle
Öppettider: Tisdag, torsdag, fredag 11–17. Onsdag 11–20. Lördag, söndag 12–16.