Argentinsk tango på museet

Dansande par på dansgolv
Gefle Tango dansar i regementespaviljongen om somrarna. Foto från 2019

Dans i hörsalen

Medtag danspartner - prova på argentinsk tango.

I ett unikt samarbete presenterar föreningen Gefle Tango tillsammans med Länsmuseet Gävleborg, den Argentinska Tangon för länsmuseets besökare.

Den Argentinska Tangon är utpekad som ett så kallat immateriellt världsarv och har därmed en given plats i kulturhistorien. Dansen, av många kallad dansernas dans, är fängslande att se på och underbar att utöva. Nu ger vi dig chansen att prova på argentinsk tango! Ta med dig en egen danspartner, snöra på dig finskorna och kom till museet. Vi dansar i hörsalen. Till vår hjälp finns medlemmar från Gefle Tango.

Föreningen Gefle Tango har funnits sedan 2006 och har sedan dess ordnat kurser, workshops och sociala danser, så kallade Milongor. Just nu finns kring 60 aktiva dansare i Gävleföreningen. Danserna sker ofta på hemmaplan men många av medlemmarna besöker också andra städer och länder för att utöva sin passion.

Välkommen att stanna kvar efter prova-på, då föreningens medlemmar dansar vidare.

Tangoföreningen Cambalache i Uppsala har producerat en kortfilm som på drygt 19 minuter ger en lite djupare inblick i den argentinska tangon. Filmens regissör heter Maher Abdel Aziz.

Se filmen här. 

Den argentinska tangon blir världsarv, läs här.

Programmet kan komma att ändras med kort varsel om pandemiläget förvärras. 

Hitta hit

INFORMATION