Falnande språk – finissage

Finissage, film och konstnärssamtal - Efter brandljud och havens vågor

Som avslut och finissage för utställningen Falnande språk – ur Finnskogen bjuder vi in till konstnärssamtal och visning av film. Varmt välkommen att möta formgivaren Pia Högman och konstnärerna Jasmin Daryani och Malin Lin Nordström innan utställningen vandrar vidare till konsthallen Meken i Smedjebacken.

Program:

13:00                  Introduktion till vandringsutställningen Falnande språk – ur Finnskogen

13:15                  Filmvisning och konstnärssamtal – Jasmin Daryani

Tillsammans med konstnären Jasmin Daryani får vi uppleva videoverket Ljusskygg (20 min) och ta del av en efterföljande presentation, där Daryanis berättar om sitt konstnärliga arbete. och hur hon i foto, text och installation vill gestalta erfarenheter av en politiserad vardag.

14:00                  Konstnärssamtal – Pia Högman

Pia Högmans designpraktik utgår ofta ifrån den egna handens förmåga att tänka sig fram genom valet av olika material. En undersökande arbetsprocess där hon förhåller sig till traditionella hantverksmetoder för att utveckla en mer hållbar design idag.

14:30                  Paus för fika

15:00                  Konstnärssamtal – Malin Lin Nordström

I sitt konstnärskap intresserar sig Malin Lin Nordström för människans (o)förmåga att relatera till naturen och hur vi kan dela våra erfarenheter av förlust, längtan och begär. Som en del av utställningen på Länsmuseet Gävleborg visar hon verket Febrilt famnande/febrilt famlande – en serie av skulpturer i trä och död ved som förgrenar sig i rummet.

15:30                  Avslut och framåtblickar

Läs mer om utställningen här. 

Varmt Välkomna!

Hitta hit

INFORMATION