Futuristic collection or Archives of the present

Pop up-utställning, konstnärspresentation och performance

Ett evenemang med konstnären Hugo Hemmi som för närvarande vistas på Gaffel ateljéförening under konstnärsresidenset Optic X.

Schweiz-baserade konstnären Hugo Hemmi kommer att introducera sin konstnärliga verksamhet, som är interaktiv och ofta involverar keramiskt material. Vi kommer börja med en konstnärspresentation och fortsätta med en vandring med överraskningar i museet för att titta närmare på samlingen som inspirerat Hugo att skapa nya föremål under sin vistelse i Gävle.

Hugo Hemmis konstnärliga praktik är baserad i hans personliga resa, där konstnärliga fält och sociala praktiker länkas samman. Hugo började engagera sig i socialt arbete under sina studier vid universitet för socialarbete i Geneve. Efter examen valde han en konstnärlig inriktning och tog en masterexamen i fri konst vid Geneves universitet för konst och design – då han har en stark tro på konsten som en katalysator för sociala förändringar i samhället.

Optic X är ett treårigt residensprojekt organiserat av Konstfrämjandet Gävleborg tillsammans med Ateljéföreningen Gaffel i Gävle, Backbeatbolaget i Sandviken och Konst och Landskap i Ockelbo. Projektet stöds av Region Gävleborg och Iaspis.

Om Optic X: http://gavleborg.konstframjandet.se/…/optic-x/om-optic-x/

Evenemanget kommer att hållas i tillfälliga utställningssalen på entréplan.

Evenemanget kommer att hållas på engelska.

Foto på Hugo Hemmi
Hugo Hemmi.

ENGLISH:

Pop up show, artist talk and performance at Länsmuseet Gävleborg.

Swiss based artist Hugo Hemmi is currently doing a residency in Gävle as part of the Optic X project. Hugo Hemmis art practice is interactive and frequently involving ceramic material. We will start with an artist talk, followed by a tour in the museum collection, where Hugo presents objects and art works that has served as inspiration for him during his art residence in Gävle.

Hugo Hemmi’s artistic work is influenced by his own personal journey, where the social and artistic fields are often intimately linked. Hugo Hemmis engagement in social work began during his studies at the University of social work of Geneva. After his graduation, he chose to pursue a master degree in Visual Art at the Geneva University of Art and Design because he strongly believes in art as a vector of social transformation.

Optic X is a three year residency exchange project organized by Konstfrämjandet Gävleborg together with The Gaffel Association in Gävle, Backbeatbolaget in Sandviken and Konst och Landskap in Ockelbo. The project is supported by Region Gävleborg and Iaspis.

The event will take place in the space for temporary exhibitions at the first floor. The event will be held in english.

About Optic X: http://gavleborg.konstframjandet.se/…/optic-x/om-optic-x/