Historien händer här – Hitta din historia med DigitaltMuseum

Sök bland över 3.5 miljoner objekt på DigitaltMuseum.

Föredrag med Anki Börjeson

Upptäck DigitaltMuseum.se – en söktjänst på Internet till vårt gemensamma kulturarv. Lär dig söka bland 3,5 miljoner objekt!

DigitaltMuseum är en gemensam söktjänst där du hittar foton, föremål, konst, arkitektur, byggnader, utställningar och artiklar från 89 olika museer, hembygdsföreningar och arkiv i Sverige. Här hittar du både små och stora samlingar. I vårt län är Länsmuseet Gävleborg, Hälsinglands museum, Arkiv Gävleborg och Sveriges Fängelsemuseum representerade idag. Innehållet på DigitaltMuseum växer hela tiden i takt med att museerna och arkiven ökar sin digitalisering och gör samlingarna tillgängliga för alla.

Under denna föreläsning får du en introduktion till Länsmuseet Gävleborgs samlingar, vad du kan hitta på DigitaltMuseum och hur du söker för att få träff på det du är intresserad av. Välkommen att lyssna på Anki Börjeson, avdelningschef för samlingarna, som berättar om söktjänsten och kom med dina frågor.

Ett samarbete mellan Länsmuseet Gävleborg och Gävle kommun, Kultur för äldre och Träffpunkterna. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.