Historien händer här – Så har vi ätit i Gävle

Man invid upphängda falukorvsringar.
Sohlbergs i Gävle, foto från Digitalt Museum, bildbeteckning XLM.CL014763-2
Ett föredrag om Gävles mathistoria.

Korv, knäckebröd, makaroner, praliner och pilsner är exempel på matvaror som har tillverkats i Gävle. Caféer och restauranger har lockat uteätarna. Livsmedelsbutiker fanns i vart och vartannat gathörn. Exotiska produkter skeppades in via hamnen. Gävles mathistoria är spännande och innehållsrik.  

Föredrag med Ingela Broström, pedagog och intendent.
Föreläsningen livestreamas även på vår Youtubekanal.

Ett samarbete mellan Länsmuseet Gävleborg och Gävle kommun, Kultur för äldre och Träffpunkterna. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Hörsalen har 100 sittplatser.

Hitta hit

Information