Historien händer här – Så har vi ätit i Gävle (inställt pga. sjukdom)

En man på Sohlbergs som hänger upp en stor korv bland massvis med korvar.
Sohlbergs för ICA-tidning, ur Carl Larssons fotosamling, XLM.CL014763-2

Föredrag med Ingela Broström

Gävles mathistoria är spännande och innehållsrik.  (inställt pga. sjukdom)

OBS: Inställt pga. sjukdom.

Korv, knäckebröd, makaroner, praliner och pilsner är exempel på matvaror som har tillverkats i Gävle. Caféer och restauranger har lockat uteätarna. Livsmedelsbutiker fanns i vart och vartannat gathörn. Exotiska produkter skeppades in via hamnen. Gävles mathistoria är spännande och innehållsrik.  

Föredrag med Ingela Broström, chef för publika avdelningen.

Ett samarbete mellan Länsmuseet Gävleborg och Gävle kommun, Kultur för äldre och Träffpunkterna. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Föreläsningen kommer även att sändas live på Youtube, följ länken: Länk

Hitta hit

INFORMATION