Intervjuer från bruken i norra Hälsingland

Två äldre smeder framför en smedja
Stämpelyxsmeder i Hedvigsfors. Foto ur länsmuseets bildsamling.

Digitalt föredrag

Via Zoom presenterar länsmuseet ett urval av intervjuer som är inspelade i Iggesund, Strömbacka, Moviken och Hedvigsfors under åren 1969-1971.

Under 2021 tog länsmuseet emot en fin gåva. Det är intervjuer som gjordes under tre somrar, 1969-1971, vid bruken i Iggesund, Strömbacka, Moviken och Hedvigsfors. Den unga studenten Barbro Bursell reste då runt i en lånad VW-bubbla, knackade på i stugorna och dokumenterade livsberättelser. I samarbete med Holmen Iggesund har länsmuseet nu digitaliserat intervjuerna.

Vid föredraget berättar vi mer om intervjuerna och visar hur du hittar dem på www.digitaltmuseum.se. Vi visar även hur du kan hjälpa till att skriva historia genom att berätta mer om de intervjuade personerna.

Vi finns på plats i Zoom från 13:45 för er som känner er osäkra på tekniken.
Föredraget kan även ses hos Bjuråkers bibliotek resp Sörforsa bibliotek via livestream.

Kontaktperson: sofia.heden@xlm.se.

Frågor om Zoom, kontakta Anna Larsdotter: 073-920 13 36

Zoomlänk: https://us06web.zoom.us/j/84203592579?pwd=cGZNc3FrNnVKdHB2aHNPaklxUjlMUT09