Konstnärssamtal, workshop och ljudvandring – I (brutna) cirkelrörelser

Berättelser och natur

Samtal på museet med tre av konstnärerna i utställningen Falnande språk - ur Finnskogen, med efterföljande vandring i Valls Hage.

Vi samlas i utställningen Falnande språk – ur Finnskogen där Ingela Jönsson Linke från museet inleder kvällen tillsammans med utställningens curator Erik Anderman, Kultur Gävleborg. Därefter tar ett samtal med Therese Olsson vid, där hon beskriver sitt konstnärskap och håller en workshop där vi får tälja i trä. Vi möter också Camilla Edström Ödemark som berättar om sitt arbete och del i utställningen, följt av Malin Lin Nordström som berättar och därefter bjuder oss med på en ljudvandring med hennes verk Jag vandrar i cirklar för att komma fram till dig. Vandringen sker i Valls Hage.

Tider:
17.00 Ingela Jönsson Linke och Erik Anderman inleder kvällen.
17.15 Konstnärssamtal med Therese Olsson samt workshop.
18.00 Konstnärssamtal med Camilla Edström Ödemark
18.45 Konstnärssamtal med Malin Lin Nordström
ca 19.15 – 19.30 Transporttid till Valls Hage – förslagsvis på egen cykel!
19.30 Malin Lin Nordström och Erik Anderman tar oss på en ljudvandring i Valls hage med Malins ljudverk Jag går i cirklar för att komma fram till dig (2022).

För att ta del av ljudvandringen behöver du en smartphone och ett par hörlurar.

Under vandringen bjuds vi in i en gemensam rörelse och en konstnärlig reflektion över olika tider, platser och levnadsvillkor. Ljudvandringen introduceras genom ett samtal mellan konstnären och Erik Anderman, verksamhetutvecklare inom konst vid Kultur Gävleborg.

Programkvällen I (brutna) cirkelrörelser är en del av den konstnärliga bildningsresan Falnande språk – ur Finnskogen och arrangeras i samarbete mellan Länsmuseet Gävleborg och Kultur Gävleborg.

Läs mer om utställningen här. 

 

Hitta hit

INFORMATION