Ljudvandring och berättarkväll – I linje med en annan tid

Konst, ljud, berättelser

En kväll i skogen i Rönnåsen.

Varmt välkomna att möta konstnären Malin Lin Nordström och ta del av hennes ljudverk Jag går i cirklar för att komma fram till dig (2022). Tillsammans vandrar vi i höjd med den historiska kustlinjen på Rönnåsen, genom skogen och över klapperstensfälten. Vi bjuds in i en gemensam rörelse och en konstnärlig reflektion över olika tider, platser och levnadsvillkor. Ljudvandringen introduceras genom ett samtal mellan konstnären och Erik Anderman, verksamhetutvecklare inom konst vid Kultur Gävleborg. Och innan vi ger oss iväg på vår vandring (30 min) blåser Bernt Lindström, riksspeleman på horn, en signal som får sprida sig i ljudet av väder, vind och fauna.

Efter ljudvandringen samlas vi i skenet av den lägereld som Richard Schill, pedagog vid Länsmuseet Gävleborg, slår upp åt oss. Här finns möjlighet att grilla och dela med sig av olika berättelser med koppling till länets finnmarker och det föränderliga skogslandskap som ringar in denna historiska geografi. Kulturhistoriker Suvi Virkamäki och konstnären Yngve Gunnarsson deltar med en varsin berättelse. Du får gärna ta med dig en egen historia, iakttagelse eller tanke, om du vill.

Praktiskt information:

• Vi samlas vid parkeringen nedanför slalombacken.
  • För att ta del av ljudverket Jag går i cirklar för att komma fram till dig (30 min) behöver du en smartphone och ett par hörlurar. På plats finns möjlighet att låna 7 st. MP3-spelare med tillhörande lurar (först till kvarn).
  • Ta gärna med dig någonting att grilla och dricka.

Programkvällen I linje med en annan tid arrangeras i anslutning till utställningen Falnande språk – ur Finnskogen som visas på Länsmuseet Gävleborg fram till den 8 maj 2022. Ljudvandringen och berättarkvällen på Rönnåsen i Ockelbo är ett samarbete mellan Länsmuseet Gävleborg, Kultur Gävleborg och Konst & Landskap.

Läs mer om utställningen här.