Salad Hilowle berättar om sitt konstnärskap

Salad Hilowle tilldelades 2021 Rettigs Konstnärsstipendium från Länsmuseet Gävleborg.

Salad Hilowle tilldelades 2021 Rettigs Konstnärsstipendium från Länsmuseet Gävleborg och visar under hösten sin stipendieutställning. En del av hans arbete visas samtidigt på Gävle Konstcentrum. Varmt Välkommen att höra Salad berätta om sitt konstnärliga arbete.

Hilowle är född 1986 i Mogadishu, uppvuxen i Gävle och verksam i Stockholm. Han arbetar i olika medier som film och skulptur, med att undersöka och synliggöra människor med afrikanskt ursprung i den svenska kulturhistorien.

”Mitt konstnärskap kan ses som ett förutsättningslöst grävande i min somaliska diaspora och det svenska, hopkopplat med samtiden. Samtidigt förmedlar mina verk hur jag förhåller mig till identitet, minnen, diversitet och plats. Min strävan är att dessa teman skall gå som en röd tråd genom mitt konstnärskap, även om formen varierar. ”

Läs mer om utställningen här.