Söndagar med klass: Föreläsning om Gävle på Joe Hills tid

I samarbete med Skottes Musikteater

Länsmuseet i Gävle och Skottes Musikteater bjuder in till en eftermiddag runt Joe Hill inom "Söndagar med Klass".

Ingela Broström, länsmuseet, föreläser om Gävle på Joe Hills tid (förra sekelskiftet), på länsmuseet.

Skottes Musikteater finns på plats på museet och ger smakprov på musik och text ur helt nytt manus till kommande föreställning om Joe Hill.

Och sist men inte minst har vi BILJETTSLÄPP för Joe Hill föreställningen denna dag 24 april! Premiär 19 november. Övriga speldagar syns vid bokning i butiken.skottesmusikteater.com

Manus: Emma Broström

Regi: Lisa Hugoson

Scenografi: Gunnar Ekman

Tekniker/Scenografiass. Björn Arnell och Maria Fedko

Medverkande: Kalle Zerpe, Marie Skönblom, Mats Jadin, Ove Andersson, Sara Fridholm och Stina Zacco Andersson

Producent: Eva Janstad

”Söndagar med Klass” är en serie söndagar där Skottes Musikteater sätter strålkastarljuset på Klass. Att vi lever i ett klassamhälle förnekar väl ingen, sedan kan man ha olika åsikter om det. Vi undersöker klass på Joe Hills tid och idag. Vad gör det med människan och samhället? Kommande ”Söndagar med Klass” Söndag 1 maj kl. 16.00 – ca 20.00 i Spegelns foajé med deltagare från Skottes Musikteater, Arbetarskrivarna och Joe Hillgården. Söndag 4 september kl. 14.00- ca 16.00 Göran Greider och Ulf Lundén samtalar om Joe Hill,bl.a. utifrån klass och yttrandefrihet.

Söndag 18 september kl. 14.00-ca 15.30 Anna-Lena Hemström spelar föreställningen ”Som ett djävla solsken” om Ester Blenda Nordström (15 år äldre än Joe Hill) Upptäckaren, den första wallraffaren?, författaren, rebellen.