SY-LAN

Tillsammans ska vi skapa något stort

Nu är det äntligen dags att ses för att tillsammans sy ihop Coronafilten!

Det känns lite overkligt nu att tänka på mars 2020. Samtidigt som det känns som evigheter sedan, känns det som igår.

Länsmuseet startade insamlingen av Coronarutor den 24 mars 2020. Vi ville ge er en rogivande syssla och vi visste också att många av er satt ensamma hemma. Handarbete lindrar oro. Snart började rutorna strömma in till oss – hela våren fick vi brev med rutor nästan varje dag. Breven innehöll, förutom rutorna, ofta också berättelser från er. Berättelser från vardagen som nu rymde en världsomspännande pandemi. Vi har fått många starka berättelser, inte sällan läser vi dem med tårfyllda ögon.

Stickuppropet med #coronafilten spred sig till flera andra ställen i Sverige.

Redan från början visste vi att vi ville sy ihop rutorna tillsammans med er. Till just en Coronafilt. Men aldrig hade vi väl kunnat ana då i mars 2020 att det skulle dröja så länge tills det skulle kännas säkert att sy ihop.

Nu är tiden äntligen inne! Vi har över 1000 rutor som vi ska sy ihop till en stor coronafilt som därefter kommer att visas på museet. Vi ses i museets hörsal för ett stort SY-LAN under helgen den 20-21 november. (Blir vi färdiga redan på lördagen, då blir det ingen sömnad på söndagen. Håll er uppdaterade i våra sociala kanaler.)

Ta gärna med garn, nål/virknål till SY-LANET.

Hitta hit

INFORMATION