Öppettider:

Onsdag: kl. 11:00 - 20:00
Lördag, Söndag: kl. 12:00 - 16:00
Måndag: Stängt

Länsmuseet Gävleborg söker en intendent, konst och formgivning

Länsmuseet Gävleborg är en stiftelse som arbetar för att länets kulturarv ska betyda mer för fler. Museet har ca 30 anställda som arbetar med utställningar, pedagogik, samlingsförvaltning, uppdragsverksamhet inom arkeologi och byggnadsvård samt mycket annat. Dessutom bedrivs museibutik och kafé. Länsmuseet arbetar i länets alla tio kommuner, med museibyggnaden i centrala Gävle och föremålssamlingarna på Brynäs som självklara medelpunkter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Avdelningen Samlingar och lärande ansvarar för museets konst- och kulturhistoriska samlingar liksom för de arkeologiska samlingarna. Du arbetar med konstsamlingen, samlingen för konsthantverk och konstindustri administrativt och praktiskt.

Du kommer bland annat att arbeta med:

• dokumentation, registrering, katalogisering och digitalisering av samlingarna av konst, konsthantverk och konstindustri
  • handläggning av förvärvsärenden
  • låne- och depositionshandläggning samt kurirresor och besiktningar av långlån
  • kunskapsuppbyggnad om samlingarna
  • tillhandahållande av expertkunskap internt och externt inom ämnesområdet för förfrågningar samt externa besök/forskarbesök.

Om dig
Länsmuseet söker en noggrann och strukturerad person som är van vid att arbeta självständigt.

Kompetenskrav:

• relevant akademisk examen inom för tjänsten relevanta kulturhistoriska ämnen
  • erfarenhet av föremålshantering och katalogisering samt registrering i databas
  • erfarenhet av låne- och förvärvshandläggning
  • goda kunskaper i svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
  • b-körkort

Meriterande:

• högre akademisk examen
  • erfarenhet av samlingsförvaltningssystemet Primus

Tillsvidareanställning 100 %. Provanställning 6 månader tillämpas.
Individuell lönesättning tillämpas.

Efter överenskommelse.

För mer information om tjänsten
Annika Williams, avdelningschef Samlingar och lärande [email protected]

Facklig företrädare: Ingela Broström, DIK, [email protected]

Sista ansökningsdag
2024-06-10

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

CV och personligt brev skickas i PDF-format till [email protected]