Världsarvsvykort 2023

Värdarvsvykort tävling 2023

MÅLA en brokvist!

Nu är det dags igen! Ta chansen och skapa årets vykort till Världsarvet Hälsingegårdar.

Det här året vill vi lyfta fram de fantastiska brokvistarna. Hur såg de ut när de byggdes? Hur skulle de kunna se ut om du byggde ett hus idag? Snideri och måleri, kreativitet och påhittighet! Världsarvet Hälsingegårdar utsågs 2012 av Unesco och har många fina detaljer värda att lyfta fram. Brokvistarna och entrédekorationerna är speciella för hälsingegårdarna, rikt dekorerade och vackert snidade, och skapade efter den stil som var unik för varje enskild socken.

 

Gör så här:

Gå på en virtuell rundvandring på världsarvsgårdarna Pallars, Jon-Lars, Bortom Åa eller Bommars. Titta speciellt på de olika detaljerna i och på brokvistarna; Hälsingegårdarna (immersiontotal.com)

 

Skapa en målning tillsammans i klassen med mycket färg och fantasi.

 

Tips till läraren

Utmaningen riktar sig till grundskolan i Gävleborgs län. Låt eleverna arbeta i grupper på stora papper, alternativt arbeta med en stor målning tillsammans där några elever målar en bakgrund och resten av klassen skapar bilder som de klipper ut och klistrar in.

 

 

Det vinnande bidraget kommer att tryckas som vykort och spridas till besökare på världsarvsgårdarna och besökscentrum i länet.

Dessutom blir det tårtkalas för hela klassen.

Vi vill ha era bidrag senast den 1 maj.

Kontakt

Elisabet Olinder 

073-9201371

[email protected]


Skicka tävlingsbidragen till:  

 

Elisabet Olinder 

Länsmuseet Gävleborg 

Södra Strandgatan 20 

802 50 Gävle.