25

Visningar: Utställningen Historien händer här. Syjunta: Ta med ditt handarbete och låt energin flöda. Länsmuseet kl 17–20.

28

Paper Dreams / Kollage-Workshop med konstnären Jonas Westlund. Länsmuseet kl 13–15.

1

En visning av de avtryck som våra nationella minoriteter gjort i museets konstsamling.Minoritetsveckan Länsmuseet kl 17.

2

Året är 1947. På järnvägsstationen i Gävle trängs en grupp flickor och pojkar. Föredrag under Minoritetsveckan. Länsmuseet kl 17.

3

En visning av de avtryck som våra nationella minoriteter gjort i museets konstsamling.Minoritetsveckan. Länsmuseet kl 17.

4

Arkeolog Maria Björck berättar. Föredrag under Minoritetsveckan. Länsmuseet kl 17.

5

Skapa i minoritetsflaggornas färger gult, blått, grönt, rött och vitt. Minoritetsveckan. Länsmuseet kl 13–15.

5

Välkommen till invigning! En utställning om 1869 års stadsbrand och den nya stad som sedan växte fram. Länsmuseet kl 14.

12

Gör egna smycken och prylar. Bomhus Bibliotek kl 10–14.

12

Välkommen till invigning av utställningen om romers kamp för utbildning. Länsmuseet kl 14.

13

En ljudupplevelse i Rettigs Konstsalar. Länsmuseet kl 14.

17

Årets stipendium tilldelas Josefin Lindskog. Länsmuseet kl 18.

19

Favorit i repris. Gillar du att sticka och virka? Kom och prova på olika tekniker tillsammans med Margita Thörnström. Länsmuseet kl 13–15.

20

Var Joe Hill en brottsling? Anders Wesslén tar oss tillbaka hundra år i tiden i sin föreläsning. Länsmuseet kl 14.

23

En utställning om 1869 års stadsbrand och den nya stad som sedan växte fram. Länsmuseet kl 17.

25

Låt ditt gosedjur sova över på museet, vi tar emot på länsmuseet kl 16–18.

26

Måla landskap. Hur ser Ditt landskap ut? Kom och prova! Länsmuseet kl 13–15

29

Läskiga ansiktsmasker, flygande spöken och ruggigt spännande historier. Länsmuseet kl 13–16.

29

Välkommen till visning av utställningen om romers kamp för utbildning. Länsmuseet kl 17.

30

Visningar: Kvinnliga konstnärer genom tiderna. Syjunta: Ta med ditt handarbete och låt energin flöda. Länsmuseet kl 17–20.

31

1

Läskiga ansiktsmasker, flygande spöken och ruggigt spännande historier. Söderhamns bibliotek kl 13–15.

6

9

Gömt eller glömt? Smakprov ur flera av länets arkiv, om Hudiksvalls och Gävleborgs historia. Hälsinglands museum kl 12–16.

10

Vad tycker unga Tornedalingar om språkrevitaliseringen av meänkieli? Hör Hanna Aili berätta. Länsmuseet kl 14.

16

20

Välkommen till visning av utställningen om romers kamp för utbildning. Länsmuseet kl 16.

20

Tommy Kuusela föreläser om äldre tiders föreställningar om skogsrå, gengångare och varulvar. Men finns det nya väsen idag? Länsmuseet kl 17.

27

Visningar: Romantiken i konsten. Syjunta: Ta med ditt handarbete och låt energin flöda. Länsmuseet kl 17–20.

Pepparkaksworkshop. Kom och dekorera pepparkakor med oss. Länsmuseet kl 13–15

1

Det doftar pepparkaka i hela museet! Konstnär Margareta Perssons magiska pepparkakshus invigs. Länsmuseet kl 14.

8

Länsmuseet kl 11–17.

14

Föreningen Norden och länsmuseet berättar om julstök, tomtar och magiska ljus. Länsmuseet kl 14.

15

Välkommen till vernissage av årets Länskonstutställning. Länsmuseet kl 14.
Se arkivet