Länsmuseet Gävleborg söker museitekniker 100%

På Länsmuseet Gävleborg arbetar vi för att kulturarven ska betyda mer för fler. Vi är verksamma i hela Gävleborgs län. Museet har ett 30-tal anställda som tillsammans arbetar med utställningar, programverksamhet samlingsförvaltning, kulturmiljövård och värdskap. Museibyggnaden i centrala Gävle är navet i vår verksamhet, tillsammans med våra magasin på Brynäs.

I rollen som museitekniker ingår, förutom produktion och underhåll av utställningar, bland annat snickeri- och måleriarbete, vaktmästerisysslor och fastighetsskötsel.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i ett team som består av två museitekniker. Tillsammans ansvarar ni för att bygga och underhålla museets utställningar i nära samarbete med museets projektledare. Ni hanterar också föremål ur museets samlingar. Andra viktiga arbetsuppgifter är fastighetsskötsel och kontorsservice.

Kvalifikationer
Som person är du flexibel och har förmåga att lösa varierande arbetsuppgifter. Du är en mångsysslare som behärskar snickeri, måleri, metallarbete, installationer inom ljud, bild och media. Du har sinne för estetik och kan leverera ett slutresultat med hög kvalitet. Som person är du flexibel och har förmåga att lösa varierande arbetsuppgifter. Du fungerar väl i grupp och har lätt att samarbeta, samtidigt som du jobbar självständigt och tar eget ansvar. Du kan prioritera, arbeta under tidspress och hålla tidplaner. Du vill utvecklas och skaffa dig nya förmågor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:

• gymnasial utbildning eller arbetslivserfarenhet inom något eller flera av områdena konstruktionssnickeri, finsnickeri och teknik.
  • förmåga till självständigt arbete och ansvarstagande
  • mycket god samarbetsförmåga
  • erfarenhet från arbete inom museivärlden eller scenkonstområdet är meriterande
  • klarar av tunga lyft och arbete på hög höjd
  • körkort

För mer information om tjänsten:
Hans Söderström, museitekniker, 073-920 13 80
Ingela Broström, avdelningschef, 073-920 13 66

Fackliga företrädare:
Vision, Maria Zetterström
maria.zetterstrom@xlm.se

DIK, Anna Larsdotter
anna.larsdotter@xlm.se

Kommunal, Hassan Nazari
hassan.nazari@regiongavleborg.se

Sista ansökningsdag:
2021-09-24

Ansökan skickas till:
lansmuseetgavleborg@xlm.se

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Provanställning sex månader tillämpas

Arbetstid och omfattning:
Heltid. Tjänstgöring på obekväm arbetstid (kvällar och helger) kan förekomma.

Tillträde:
Snarast